top of page
wp4570372_edited.jpg

Moartea

După vizita lui Philip în 1557, Maria a crezut că este însărcinată cu un copil care trebuia să fie născut în martie 1558. Ea a decretat în testamentul ei că soțul va fi regent în timpul botezului copilului lor. Din nefericire, s-a dovedit că Maria nu era, de fapt, gravidă și ea a fost forțată să accepte că sora ei vitregă Elizabeta va fi succesorul ei legal.

Procesul Mariei de îmbolnăvire a început din mai 1558.  În durere, posibil din cauza chisturilor ovariene sau a cancerului uterin, ea a murit la 17 noiembrie 1558, la vârsta de 42 de ani, la Palatul St James, în timpul unei epidemii de gripă care a preluat viața lui Pol și mai târziu în acea zi. Ea a fost succedată de Elizabeth. Philip, aflat la Bruxelles, i-a scris sorei sale Joan: „Am simțit un regret rezonabil pentru moartea ei”.


Deși în testamentul ei, regina a declarat că dorește să fie înmormântată lângă mama ei, ea a fost înmormântată în Westminster Abbey pe 14 decembrie, într-un mormânt pe care la împărțit în cele din urmă cu Elizabeta. Inscripția de pe mormântul lor, așezată acolo de Iacob I când a succedat Elisabetei, este „Regno consortes et urna, hic obdormimus Elizabetha et Maria sorores, in spe resurrectionis”.

Moartea: About
bottom of page